„Ő SZÓLT ÉS MEGLETT!” (Zsoltárok 33,9) – Gyülekezeti hírlevél – 2020.08.16

„Ő SZÓLT ÉS MEGLETT!” (Zsoltárok 33,9)

Mi, balatonalmádi és balatonfűzfői reformátusok

Gyülekezeti hírlevél – 2020.08.16.

 

 

KEDVES TESTVÉREK!

 

Sok áldást, lelki-testi felüdülést kívánunk mindenkinek a nyár hátralévő részében.

 

Engedjék meg, hogy az Úr megtartó kegyelmében bízva, tömören néhány aktuális információt megosszak a Testvérekkel.

 

A vírushelyzet kapcsán, kérjük, vigyázzunk egymásra, Pápa gócpont lett, a kézfogást mellőznünk kell az istentisztelet után, fertőtlenítőszert elhelyezünk, maszk legyen nálunk, üljünk távolabb egymástól – de jöjjünk az istentiszteletre! Óvatosságra van szükség, de nem kell félnünk.

 

Gyülekezetalapító lelkipásztorunk Feleségét, Bolla Ferencné, Erzsike nénit, 99. évében hazahívta megváltó Ura. Áldott legyen az Isten, amit Férjével együtt az Úr elvégzett az Isten országa építésében, mindkét gyülekezetünkben. Az örök élet reménységében emlékezünk! „Boldogok, akik az Úrban halnak meg…” (Jelenések 14,13)

 

Ugyancsak az örök élet reménységében emlékezünk meg a fűzfői gyülekezet egykori gondnokáról, Sárközi Tamásról, akit 77. évesen, kora tavasszal hívott haza az Úr. A vírusos idők miatt akkor csak a legszűkebb körben köszönhettünk el Tőle. Ezért a fűzfői gyülekezetben, szeptember 6-án, vasárnap, az istentisztelet keretében emlékezünk meg egykori gondnokunkról. Istentisztelet után, egy szeretetvendégségre hívunk mindenkit a Család nevében is, akiknek az itteni gyülekezet is a családjuk. Kérem, aki süteményt, üdítőt fel tud ajánlani, hálásan köszönjük, hogy istentisztelet után együtt maradhassunk, beszélgethessünk, emlékezhessünk, hálát adhassunk.

 

Újkenyér-úrvacsorai istentiszteletünket, augusztus 30-án tartjuk, felkészülés a gyülekezeti bibliaórák keretében lesz.

 

A pünkösdkor elmaradt konfirmációt szeptember 20-án szeretnénk megtartani. Imádkozzunk fiataljainkért! A felkészülés felelevenítését megkezdtük. Az őszi hitoktatást reménységben szervezzük.

 

A második félév programjait, egészen karácsonyig, szeptember közepén tervezzük közzétenni, bízva abban, hogy mindenben visszaállhat az építő rend.

 

A Presbiter Testvéreknek az elnökség nevében jelezzük, hogy augusztus 23-án, mindkét helyen, az istentisztelet után, Presbiteri Gyűlést tartunk, ahol az őszi általános tisztújításról, a törvényi előírások szerint, tájékoztatást adok. Erre a gyűlésre minden Presbiter Testvért az Elnökség meghív! A jelölő közgyűléseket szeptember végéről előre kellett hoznunk szeptember 5-re, előtte ezt a gyűlést meg kell tartanunk, ezért kell most küldenünk a meghívót.

 

Hamarosan elindulhat az almádi óvoda építése és az almádi gyülekezeti ház folytatásában is reménykedünk!

 

 

Köszönet minden segítségéért, a fűzfői nyári táborokért, a nyári népes gyülekezetekért!

 

 

Most vasárnapi istentiszteletünk Igéjét küldöm:

„Kiáltó hangja szól a pusztában: Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!”

(Márk 1,3)

 

Áldáskívánással,

Steinbach József református lelkész, Kovács János gondnok, Vankó Viktor gondnok.

 

KÉRJÜK, TOVÁBBRA IS A REFALMADI@REFDUNANTUL.HU MAIL CÍMRE ÍRJON, A MÁS MAIL CÍMEKRŐL KÜLDÖTT ÜZENETEK CSAK KÖRÜZENETEKRE SZOLGÁLÓ RENDSZEREK, AZ AZOKRA ÉRKEZŐ VÁLASZOKAT NEM LÁTJUK!