Gyülekezeti hírlevél 2020. november 15-én

„Ő SZÓLT ÉS MEGLETT!” (Zsoltárok 33,9)

Mi, almádi-fűzfői reformátusok

Gyülekezeti hírlevél – 2020.11.15.

 

Kedves Testvéreink!

A 2020. november 15-i istentisztelet az alábbi linken elérhető, 9.45-kor. Szabadon megosztható. Egy hétig aktív, utána törlésre kerül.

https://youtu.be/YNUB2Gu0UoA

Mivel minden alkalmunk kapcsán, a személyes találkozások helyett, át kellett térnünk az internetes felületre, ezért gyakrabban kell gyülekezeti hírlevelet küldenünk, hiszen így tudjuk egymással tartani a kapcsolatot. Kérem, ne vegyék tolakodásnak a gyakoribb üzeneteket, fogadják azokat szeretettel! Akinek segítségre van szüksége, kérem jelezze felénk!

Czuczay Zoltán testvérünket az Úr, hetvenéves korában hazahívta. Temetése 2020. november 11-én, szerdán 14 órakor volt, a vörösberényi temetőben. Az Úr szentelje meg közöttünk emlékét, és adjon vigaszt a gyászoló családnak. Isten Igéje mondja, hogy az Úr békessége, amely minden értelmet meghalad, megőrzi életünket, a Krisztus Jézusban.

Az istentiszteleteket, igazodva a kormányzati rendelkezésekhez, a Magyarországi Református Egyház elnökségének felhívása szerint, az újabb rendelkezésig, most vasárnaptól az interneten tudjuk megtartani. Vasárnapi istentiszteletünk megtekinthető lesz a YouTube csatornán, minden vasárnap 9.45-kor, amelynek linkjét szombat estig, vagy legkésőbb vasárnap reggelig a honlapunkon, a facebook oldalainkon és a köremail rendszerünkön közzétesszük: www.refalmadi.hu www.facebook.com/reformatus.balaton facebook.com/Balatonalmádi Balatonfűzfői Reformátusok

A bibliaórákat is online tudjuk megtartani. Ide várjuk a fűzfői testvéreket is a rendkívüli időszakban, kedden 18.30-tól. Aki csatlakozni akar, jelezze az e-mail címünkön és eljuttatjuk a technikai feltételeket. Most kedden a bibliaóra keretében Makkay Chambers Adrienne testvérünk folytatja előadását a tárgyalástechnika témakörében. Erre küldjük a csatlakozás lehetőségének linkjét.

https://amakkaychambers.my.webex.com/amakkaychambers.my/j.php?MTID=m15091f0facbaf45f46d9e4b567657072 !

A hittanórákat egyelőre a szokott rendben tarthatjuk az iskolákban.

Köszönjük azoknak, akik a fűzfői kertben összeszedték a leveleket. Köszönjük ezzel kapcsolatban egy kedves család munkáját és adományát is. Hála azoknak, akik a múlt szombati (november 7-i) almádi gyülekezeti munkanapra eljöttek. Köszönjük az istentiszteleti kisfilm készítését és terjesztését Kovács János gondnokunknak, Márton Gergely és Oravetz Dániel testvéreinknek, valamint minden munkatársunknak!

Három testvérünk készül felnőtt keresztelőre és konfirmációra a gyülekezetben. Örömmel és hálaadással imádkozzunk értük: Banyár László, Varga Zsanett, Welther Ágnes. Velük is próbájuk online folytatni a felkészülést.

Az online istentiszteletek miatt, a gyülekezeteinknek szánt perselypénzt kérem, juttassák el gyülekezeteink számára: Balatonalmádi Református Egyházközség 11748083-20014184, Balatonfűzfői Református Egyházközség 11748083-20012144.

Az Együtt-Egymásért Alapítvány az almádi iskolák számára légfertőtlenítőket szeretne vásárolni. Kérték a kampányuk meghirdetését. Adományaikat az alábbi számlaszámra várják: 11748083-20014146

Imádkozzunk a betegekért, a gyógyítókért, az Úr irgalmáért! Imádkozzunk egymásért, hagyatkozzunk az Úr megtartó kegyelmére! „Oltalmazó pajzsodat adtad át nekem, jobbod támogat engem, sokszor lehajoltál hozzám!” (Zsoltárok 18,36)

Balatonalmádi, 2020. november 15.

Steinbach József református lelkész, Kovács János gondnok, Vankó Viktor gondnok