Gyülekezeti hírlevél 2020. december 19-én

„Ő SZÓLT ÉS MEGLETT!” (Zsoltárok 33,9)

Mi, almádi-fűzfői reformátusok

Gyülekezeti hírlevél – 2020.12.20.

KEDVES TESTVÉREINK!

 

Az Úr kegyelméből, a karácsonyi ünnepek idején is várjuk testvéreinket a templomi istentiszteletekre. Ünnepi templomi istentiszteletink időpontjait alább olvashatják. Személyes részvétel esetén a biztonsági előírásokat be kell tartani: maszk és kézfertőtlenítő használata, alkalom előtt és után szellőztetés, távolságtartás, azaz minden harmadik helyre üljünk, kézfogás mellőzése. Ezekről gondoskodnunk.

 

Kiemelt ünnepi istentiszteletinket YouTube csatornánkon, un. „időben másfél órával késleltetett élő adásban” tekinthetik meg, mert egyelőre így tudjuk biztosítani a jó minőséget. A YouTube-on keressenek rá a „Balaton Református” oldalra, valamint közösségi oldalainkon is megtalálják a közvetítések linkjét (www. refalmadi.hu; facebook csoportok: Balatonalmádi Balatonfűzfői Reformátusok; Ref.Balaton) Ünnepi istentiszteleteink időpontjainál feltüntettük, mely istentiszteleteket, mikortól tudjuk így közvetíteni. Nagyon köszönjük minden testvérünknek, akik segítenek a közvetítésben és a közösségi oldalak kezelésében!

 

Tehát, akik még nem tudnak személyesen részt venni a templomi istentiszteleten, azoknak az alábbi lehetőségeket kínáljuk:

–        Az említett élő istentiszteleti közvetítések a YouTube csatornánkon, az alább sárgával megjelölt időpontokban.

–        Az istentiszteletek hanganyagát a honlapunkon, gyülekezeti facebook csoportjainkban is meg tudják hallgatni (először a fájlt le kell tölteni, és a merevlemezről érdemes meghallgatni).

–        Az elhangzott igehirdetések szerkesztett szövege pár nap után a honlapról letölthető, kinyomtatható, másoknak átadható.

–        Idősebb, internetet nem kezelő Testvéreink közül többeknek írásban és CD-lemezen vittünk karácsonyi igehirdetést, advent folyamán telefonon tartottuk velük a kapcsolatot, számukra a Köztévé református istentiszteletet is közvetít az adventi-karácsonyi időszakban.

 

Az ünnepi istentiszteleteinket az alábbi időpontokban és módon tartjuk meg, az Úr kegyelmében bízva:

–        December 20-án, advent negyedik vasárnapján, a szokott időben tartunk istentiszteleteket, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban. YouTube közvetítés 12.00-től.

–        December 24-én, csütörtökön, 15.00 órakor Fűzfőn, 16.00 órakor Almádiban lesz istentisztelet. Almádiban az oldalterembe kivetítjük, a templom tetőterében lévő teremben kihangosítjuk, valamint az udvarra is kihangosítjuk az istentiszteletet, mert a biztonsági előírásokat betartva előfordulhat, hogy nem mindenki fér be a templomba. YouTube közvetítés 17.30-tól.

–        December 25-én, pénteken, karácsony első napján 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet, úrvacsoraosztással. YouTube közvetítés 12.00-től. A karácsonyi úrvacsoraosztás kapcsán hirdetjük, hogy minden biztonsági előírást betartunk, higiénikus körülmények között kockázott, nagy tálcára kitett kenyerekből, külön kelyhekkel, mindenki maga veszi el a szent jegyeket. A YouTube csatornánkon közvetítjük a karácsonyi úrvacsorás istentiszteletet, így odahaza, imádságos szívvel követve az úrvacsorás istentiszteleti rendet, családi körben is vehetnek úrvacsorát azok, akik még nem tudnak személyesen részt venni a templomi istentiszteleten. A húsvéti úrvacsorai gyakorlat szerint történjék ez. A Köztévé is sugároz karácsonyi, református úrvacsorás istentiszteletet, a fentiek szerint abba is bekapcsolódhatnak a Testvérek.

–        December 26-án, szombaton, karácsony második napján, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet. Hanganyag a honlapon 12.00-től.

–        December 27-én, vasárnap, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet. Hanganyag a honlapon 12.00-től.

–        December 31-én, csütörtökön, 15.00 órakor Fűzfőn, 16.00 órakor Almádiban lesz óévi hálaadó istentisztelet. Hanganyag a honlapon 17.30-tól.

–        Január 1-én, pénteken, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet. Hanganyag a honlapon 12.00-től.

–        Január 3-án, vasárnap, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet. Hanganyag a honlapon 12.00-től.

 

Az esztendő záró online bibliaóráját december 15-én, kedden tartottuk. Az ünnepi istentiszteletek ideje alatt nincs bibliaóra: december 22., 29., január 5. Az újesztendei első online bibliaóra időpontja: január 12.

 

A hittanos gyerekeket az idén a hittanórán ajándékoztuk meg, hiszen a családi istentiszteletet, a megszokott módon nem tudtuk megtartani.

 

Akinek segítségre van szüksége, kérem jelezze felénk!

Imádkozzunk egymásért, hagyatkozzunk az Úr megtartó kegyelmére!

 

„Mert Ő szabadított meg minket…” (2Timóteus 1,9)

Áldott karácsonyi ünneplést kívánunk!

Steinbach József református lelkész, Kovács János gondnok, Vankó Viktor gondnok

www.refalmadi.hu refalmadi@refdunantul.hu

 

 

Imádkozzunk!

Áldunk Téged,

Megtartó Urunk!

Köszönjük,

hogy egyszülött Fiadban,

Jézus Krisztusban,

megtartod,

hordozod

életünket,

mindenkor, minden helyzetben,

az öröklét boldog megérkezéséig

Magasztalunk Téged,

Szabadító Urunk!

Köszönjük,

hogy a bajból kimenekítesz,

hogy a bajban mennyei erőt adsz,

hogy a baj ellenére megszabadítasz!

Dicsérünk Téged,

Megváltó Urunk,

azért a szeretetért,

amellyel értünk,

emberekért

üdvösségesen munkálkodsz,

és soha nem mondasz le rólunk!

Könyörgünk

egymásért,

szeretteinkért,

hívő népedért,

a világért;

mindenkiért!

Kérünk,

megváltó szereteted öröme

járja át,

elégítse és békítse meg

sokféleképpen éhes,

útkereső,

kétségbeesett

életünket,

ünnepeinket és hétköznapjainkat!

Dicsőség Teneked, életnek Ura!

Ámen.