Gyülekezeti hírlevél 2020. december 06-án

„Ő SZÓLT ÉS MEGLETT!” (Zsoltárok 33,9)

Mi, almádi-fűzfői reformátusok

Gyülekezeti hírlevél – 2020.12.06.

KEDVES TESTVÉREINK!

 

DECEMBER 6-TÓL, ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJÁTÓL ISMÉT VÁRJUK TESTVÉREINKET A GYÜLEKEZETI – TEMPLOMI ISTENTISZTELETEINKRE, a szokott időben, 9 órára Balatonfűzfőn, 10.30 órára Balatonalmádiban, mert országos egyházunk tanácsának ajánlása szerint, a biztonsági előírások betartásával, templomainkat újra megnyitjuk. Hála az Úrnak, csak három vasárnap kellett a járvány második hullámában szüneteltetni a templomi istentiszteleteket: november 15., 22., 29.

Személyes részvétel esetén a biztonsági előírásokat be kell tartani: maszk és kézfertőtlenítő használata, alkalom előtt és után szellőztetés, távolságtartás, azaz minden harmadik helyre üljünk, kézfogás mellőzése. Ezekről gondoskodnunk.

Gyülekezeti énekeink advent második vasárnapján: 105,1; 301,1-5; 312,2; 305, 1 és 4.

 

AKIK MÉG NEM TUDNAK SZEMÉLYESEN RÉSZT VENNI A TEMPLOMI ISTENTISZTELETEN, AZOKNAK AZ ALÁBBI LEHETŐSÉGEKET KÍNÁLJUK:

–        Az istentisztelet hanganyagát a honlapunkon, gyülekezeti facebook csoportunkban is meg tudják hallgatni (először a fájlt le kell tölteni, és a merevlemezről érdemes meghallgatni).

–        Az elhangzott igehirdetések szerkesztett szövege pár nap után a honlapról letölthető, kinyomtatható, másoknak átadható.

–        A vírusjárvány ideje alatt a YouTube Csatornánkon élőben is közvetítjük az istentiszteletet. A YouTube-on keressenek rá a Balaton Református oldalra, ezen tudják élőben követni az almádi istentiszteletet 10.30-tól. A honlapunkra, kezdés előtt 15 perccel szintén kitesszük az élő közvetítés linkjét. A közvetítést kipróbáltuk, de a technika mindig tartogat meglepetéseket, ezért, ha a kísérleti adás nem sikerül, nézzék el nekünk, bele fogunk jönni. Mivel csak alaptechnikával rendelkezünk, ez a közvetítés egy laptop kamerával vett, szószékre irányított, „mozdulatlan közvetítés” lehet; feliratokat, vágóképeket, kameramozgást nem tudunk biztosítani, ami a fárasztó monotonitást megtörné. Ez más műfaj, mint az előre felvett, un. „istentiszteleti kisfilmek” műfaja és minősége.

–        Idősebb, internetet nem kezelő Testvéreink számára a Köztévé református istentiszteletet is közvetít az adventi-karácsonyi időszakban.

 

KARÁCSONYI ALKALMAINKRÓL KÜLÖN SZÓLOK.

Bízunk abban, hogy az alább tervezett ünnepi alkalmainkat meg tudjuk tartani. Imádkozzunk ezért! Ha bármilyen irányban változás történne, azonnal jelezni fogjuk.

A hittanos gyerekeket az idén is szeretnénk megajándékozni. Ezeket a csomagokat hittanórán adjuk majd át nekik, mivel az idén, a szokott módon biztosan nem tudjuk megtartani a családi istentiszteletet, advent negyedik vasárnapján.

Az ünnepi, adventi, karácsonyi, évfordulói istentiszteleteinket az alábbi időpontokban és módon tartjuk meg, az Úr kegyelmében bízva:

Advent vasárnapjain, december 6., 13., 20.: a szokott időben tartunk istentiszteleteket, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban.

December 24-én, csütörtökön, 15.00 órakor Fűzfőn, 16.00 órakor Almádiban lesz istentisztelet. Almádiban az udvarra is kihangosítjuk az istentiszteleteket, mert a biztonsági előírásokat betartva előfordulhat, hogy nem mindenki fér be a templomba.

December 25-én, pénteken, karácsony első napján 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet, úrvacsoraosztással.

A karácsonyi úrvacsoraosztás kapcsán hirdetjük, hogy minden biztonsági előírást betartunk, higiénikus körülmények között kockázott, nagy tálcára kitett kenyerekből, külön kelyhekkel, mindenki maga veszi el a szent jegyeket. Reménység szerint a YouTube csatornánkon közvetíthetjük a karácsonyi úrvacsorás istentiszteletet, így odahaza, imádságos szívvel követve az istentiszteleti rendet, családi körben is vehetnek úrvacsorát azok, akik még nem tudnak személyesen részt venni a templomi istentiszteleten. A húsvéti úrvacsorai gyakorlat szerint történjék ez. A Köztévé is sugároz karácsonyi, református úrvacsorás istentiszteletet, abba is bekapcsolódhatnak a Testvérek.

December 26-án, szombaton, karácsony második napján, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet.

December 27-én, vasárnap, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet.

December 31-én, csütörtökön, 15.00 órakor Fűzfőn, 16.00 órakor Almádiban lesz óévi hálaadó istentisztelet.

Január 1-én, pénteken, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet.

Január 3-án, vasárnap, 9.00 órakor Fűzfőn, 10.30 órakor Almádiban tartunk istentiszteletet.

Az esztendő záró online bibliaóráját december 15-én, kedden tartjuk. Ezeken készülünk fel a karácsonyi úrvacsorára is. Az ünnepi istentiszteletek ideje alatt nincs bibliaóra: december 22., 29., január 5. Az újesztendei első online bibliaóra időpontja: január 12.

Valójában tehát arról van szó, hogy a járvány és az ünnep ideje alatt, mindenki maga dönt felelősen arról, hogy személyesen, vagy online, esetleg más módon vesz részt az istentiszteleteken, hiszen a létező összes lehetőség biztosított.

 

EGYÉB FONTOS HIRDETÉSEK:

A bibliaórákat továbbra is online tudjuk megtartani. Ide várjuk a fűzfői testvéreket is a rendkívüli időszakban, kedden 18.30-tól. Aki csatlakozni akar, jelezze az e-mail címünkön és eljuttatjuk a technikai feltételeket. Az ünnepi bibliaórák rendje a karácsonyi alkalmaknál olvasható.

A hittanórákat egyelőre a szokott rendben tarthatjuk az iskolákban. A téli szünetben hittanórák sincsenek.

Három testvérünk készül felnőtt keresztelőre és konfirmációra a gyülekezetben. Örömmel és hálaadással imádkozzunk értük. Velük is online folytatjuk a felkészülést, keddenként 17.30-tól.

A körülmények keretei között mindenben végezzük a szolgálatainkat.

Akinek segítségre van szüksége, kérem jelezze felénk!

Beruházásaink kapcsán jelentem, hogy az almádi gyülekezeti ház felújításának folytatását illetően, és az óvodaprojektet illetően is tesszük a dolgunkat, imádsággal és jó reménységgel.

A korább fűzfői és a korábbi almádi projektek elszámolásai zavartalanul haladnak.

Az idős testvéreinket, akik technikai vagy egyéb okok miatt nem jutnak az internet közelébe, advent idején felhívjuk telefonon.

Imádkozzunk a betegekért, a gyógyítókért, az Úr irgalmáért! Imádkozzunk egymásért, hagyatkozzunk az Úr megtartó kegyelmére!

Az Úr megtartó kegyelmében bízva, a vírusjárvány után, kérünk mindenkit, hogy térjen vissza a gyülekezeti közösségbe, a templomi istentiszteletre! Imádkozzunk, hogy ez mielőbb, teljességében megvalósulhasson.

 

„Mert Ő szabadított meg minket…” (2Timóteus 1,9)

Áldott adventi időt kívánunk, imádsággal!

Steinbach József református lelkész, Kovács János gondnok, Vankó Viktor gondnok

www.refalmadi.hu refalmadi@refdunantul.hu

 

(Egry József: Szivárvány)