Gyermek-istentiszteletek

Balatonfűzfő, vasárnap, 9.00 óra (kéthetente a gyülekezeti teremben).

Balatonalmádi, vasárnap, 10.30 óra (tetőtéri gyülekezeti terem, – gyermekmegőrzés a lenti gyülekezeti teremben).

Örömmel értesítjük a gyülekezeti tagokat és az érdeklődőket, hogy a vasárnapi istentiszteletek ideje alatt, 10.30 és 11.30 között, újra elkezdődtek a gyermek-istentiszteletek Balatonalmádiban a templomban.

Az alkalmakat nagy szeretettel, odaadással és tapasztalattal vezeti felváltva Hidvégi Krisztina, Iker Márta, Kádár-Paksy Ágnes és Szintay Gertrúd. A gyermek-istentiszteletek külső formájukban a felnőttek istentiszteletéhez hasonlítanak. Ugyanúgy tartalmaznak imádságot, énekeket, egy bibliai történet felolvasását, magyarázatát és megbeszélését, valamint kézműves tevékenységeket és játékokat. A gyermekek ezáltal életkoruknak megfelelő tanításban részesülhetnek és barátokra is lelhetnek a csoportban.

Az alkalmakra elsősorban 6 év fölötti, írni-olvasni tudó gyermekeket várnak a vezetők, a foglalkozás jellege miatt. Igény szerint óvodás korú gyermekeket is szívesen látnak, lehetőleg egy felnőtt kíséretében.

Jó idő esetén az udvaron, az őszi-téli időszakban pedig a templom tetőterében gyűlnek össze a gyermekek (feljárat a csonka torony oldalában). A földszinti gyülekezeti teremben továbbra is lehetőségük van a kisbabával vagy kisgyermekkel érkezőknek kihangosítással végighallgatni a templomi istentiszteletet.

Végezetül néhány gondolat a gyermekektől arról, miért szeretnek ezekre az alkalmakra járni:

Ádám (9):

“Azért járok gyerek-istentiszteletre, mert úgy érzem, hogy úgy egyszerűbben megértem az aznapi igét, mint hogy a nagytemplomba kelljen lennem, és hogy nehezebben értsem meg.”

Ágoston (10):

“Nem unalmas! Könnyebben értem meg a mai igét.”

Luca (7):

“Azért szeretem, mert a gyerek-istentisztelet az jó, és ott lehet enni kekszet meg mindenfélét. És azért, mert ott tanulunk Jézusról.”

Az Úr áldása legyen a gyermekeken és a szolgálatot végzőkön!